Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní kongres IPDC v Praze

2. 5. 2022

Pacientský Spolek pro Atypické parkinsonské syndromy odkazuje na konání XXVII. světového kongresu Mezinárodní asociace parkinsonismu a příbuzných poruch (IAPRD 2022), který se koná ve dnech 1. až 4. května 2022 v Praze.

https://www.iaprd-world-congress.com/

 

Nosným programem je Diagnostika a léčba pohybových poruch v éře personalizované medicíny.

Tento kongres bude obsahovat komplexní vzdělávací program v oblasti pohybových poruch včetně seminářů, mentorských sezení, diskusí o videokonference. Plenární a paralelní zasedání budou věnována nejnovějším aktualizacím léčby, zaměřené na příčinu onemocnění, pokročilým neurochirurgickým terapiím, individualizovaným přístupům k péči o pacienty a k tomu, jak genetika nemocí mění náš přístup k pohybovým poruchám. 

Součástí programu dne 3. května od 13.00 hodin (cca 90 minut) je tzv. Pacientský blok, který bude moderován prof. Irenou Rektorovou z Neurologické kliniky nemocnice u sv. Anny v Brně.  Bude poskytovat prostor pro dvě presentace špičkových neurologů z českých neurologických klinik, a to doc. MUDr. Jiřího Klempíře Ph.D., z Neurologické kliniky 1.LF UK, Všeobecné fakultní nemocnice, Praha, který se bude věnovat „Přístupům k léčbě multisystémové atrofie“. Druhým lektorem bude doc. MUDr. Marek Baláž, Ph.D., 1. neurologické klinika LF MU ve FN u sv. Anny v Brně věnovaný „Současným možnostem léčby dystonie“.

On-line formou budou přítomni i pacienti a členové pacientských spolků pro Atypické parkinsonské syndromy a Spolku dystonie.

Konání tak významného zasedání je ojedinělou příležitostí k účasti nejen neurologických specialistů, ale i pacientů a jejich pečovatelů. Bližší podrobnosti jsou na on-line pacientském bloku u prof. Rektorové Ph.D., z 1.neurologické kliniky LF MU ve FN u sv. Anny v Brně.